Söz konusu para biriktirmek olunca hepimizin iyi niyetleri var, değil mi?Ama bahaneler üreterek bunu sürekli erteliyoruz veya çoğu zaman para biriktirme niyetlerimiz, yeni bir akıllı telefon alınması, reklamlarda gördüğümüz bir ürünün alınması gibi niyetlerden daha öncelikli olamıyor. En kötüsü bu isteklerimizi gerçekleştirmek için borca giriyoruz daha sonra bu borçlar bizim maaşımızı ve hayatımızı kontrol eden aylık ödemelere dönüşebiliyor.

Durum böyle olmadan gelecekteki ihtiyaçlarımızın mevcut isteklerimizden daha önemli olduğunu anlayıp para biriktirmeye başlamalıyız. İşte size para biriktirmenin yolları:

Keşfet: Etkili Para Yönetimi İçin 8 Tavsiye

1.Firmaların e-posta datasından çıkın

Firmalar ürünlerini pazarlamakta gerçekten çok iyiler. Bir özel kuponun veya indirimin karşı konulamaz cazibesini biliyorlar ve bunu kullanıyorlar.
Özel teklifi gördüğümüzde dayanamayıp alışveriş yapıyoruz. Bundan kurtulmak için e-postanın altındaki abonelikten çıkma bağlantısına tıklayarak bu masraftan kurtulabilirsiniz.

2.Ödünç alın, satın almayın

Sürekli kullanmayacağınız, sadece 1-2 kullanacağınız şeyler için boşuna masraf yapmayın. Arkadaşlarınızdan, yakınlarınızdan rica edin. Yoksa israf yapmış olacağız aldığımız şey de çürüyüp gidecek.

3. İndirimleri takip edin, pazarlık yapın

Para Biriktirme Yolları

Almanız gereken şeyleri önceden takip edin, indirime düşeceği zamanı kovalayın. Sürekli gittiğiniz yerdeki kampanyaları, özel indirim günlerini soruşturun, soruşturmadan bilemezsiniz. Alacağınız ürünlerde pazarlık yapmayı unutmayın, pazarlığın gücünü asla göz ardı etmeyin.

4. Gereksiz harcamaları dondurun

Bir hafta, hatta bir ay boyunca hiçbir gereksiz ürün satın almayın! Bunu bir memnuniyet meydan okuması olarak düşünün. Zaten sahip olduğunuz yiyeceklerle yemek hazırlayarak, satın alma dürtünüzü uyaran mağazalardan kaçınarak ve temel bir gereksinim olmayan şeylere hayır diyerek harcamalarınızı dondurun. Para biriktirmeye devam edin!

5. Kütüphaneleri kullanın

Yeni bir kitabı almadan önce o kitabı ödünç alıp alamayacağınızı öğrenmek için yerel kütüphanenizi kontrol edin! Ayrıca son günlerde online erişime açılan Cambridge’in kütüphanesini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Kütüphanem Cepte” adlı mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.

6. Kahve dükkanlarını atlayın

Para biriktirmede Kahve dükkanlarını atlayın

Çoğumuz her gün kahve içiyoruz. Bunu Starbucks gibi yerlerde yapıyoruz ve oralarda hatırı sayılı miktar para harcıyoruz. Günlük olarak çok büyük bir külfet olarak görünmese de ay sonunda büyük bir masrafa dönüşüyor. Onun yerine kahvenizi evinizde yaparak paranızdan tasarruf edebilirsiniz.

7. Evdeki gereksiz eşyaları satın

Marie Kondo’nun doğru bir fikri var. Evinizde kullanmadığınız veya finansal geleceğiniz için salıvermeye hazır olduğunuz eşyalarınızdan kurtulun. Bunları sattıkça evinizde ne kadar dağınıklık olduğuna şaşıracaksınız. Ayrıca bu eşyalardan kazanacağınız nakit sizi rahatlatacaktır.

8.Otomatik abonelikleri ve üyelikleri iptal edin veya arkadaşlarınızla ortak satın alın

Muhtemelen, Netflix, Hulu, Spotify, spor salonu üyelikleri, modaya uygun abonelik kutuları ve Amazon Prime gibi birden çok abonelik için ödeme yapıyorsunuz. Normalde kullanmadığınız abonelikleri iptal etme zamanı. Ayrıca, satın alma işlemi yaparken “otomatik yenilemeyi” kapattığınızdan emin olun. İptal ederseniz ve onsuz gidemeyeceğinize karar verirseniz ve bütçenize uygun olursa tekrar abone olun.

Devam ettirmek istediğiniz aboneliklerde bazı aile veya arkadaşlarınızla üyelik paylaşımını düşünün. Netflix ve Hulu gibi birçok akış hizmeti, en sevdiğiniz programları iki veya daha fazla ekrandan (yükseltilmiş bir hesapla) izlemenizi sağlar. Bu şekilde, herkes kazanır! Para biriktirmek için önemli bir yol katetmiş olursunuz.

9.Dışarıda yemekten vazgeçin

Haftada birkaç kez öğle yemeği satın almak şu anda zararsız görünebilir (özellikle en sevdiğiniz restoran ofisinizden yürüme mesafesinde olduğunda), ancak sadece bir öğle yemeği paketleyerek biraz paradan tasarruf edebilirsiniz!
Sadece bu da değil, genellikle iki akşam yemeği ile aynı fiyata bir haftalık yiyecek satın alabilirsiniz. Bunun yerine, yiyeceklerinizi evde hazırlayın ve tasarruflarınızı her ay biriktirin.

10.Cep telefonu faturanızı düşürün

Aylık cep telefonu faturanız aylık bakkal bütçenizle rekabet ediyorsa, geri çekmenin yollarını bulmanın zamanı gelmiştir. Pahalı veri planları, telefon sigortası ve gereksiz garantiler gibi ekstralardan kurtularak hücre hizmetinizden tasarruf edin. Tarifenizde pazarlık etmekten veya tamamen geçiş yapmaktan korkmayın! Biraz ısrar ve araştırma gerektirebilir, ancak tasarruflar buna değer.

E-Mail Listemize Kayıt Olmak İster Misin?
* gerekli alanlar
Size uygun olan seçeneği işaretler misiniz?

Yorum Yap